Danspassen-Danstermen voor beginners

 

 

Een country dans kan worden opgesplitst in een reeks van stappen en combinaties. Een country danser moet niet alleen in staat zijn om de verschillende danspassen uit te voeren, maar ook in staat zijn om de verschillende passen in een bepaalde volgorde te onthouden. Daarnaast moet hij zowel de dansstap als de naam van de danspas leren kennen en deze dus weten uit te voeren. Voor een beginner is dat natuurlijk erg wennen. Hij moet de basisstappen uit het hoofd leren en onthouden welke basisstap bij welke dansterm hoort. Dat zal natuurlijk nooit in één keer goed gaan, Oefening baart kunst en na verloop van tijd zal men merken dat het kennen van de basispassen helpt bij het leren van andere passen. 

 

Sommige basispassen komen ook terug in andere danspassen en zodra men bekend wordt met de dansstappen, des te sneller zal men in staat zijn om deze te combineren met andere passen. In het begin zullen de passen onnatuurlijk aanvoelen maar op den duur zal men merken dat men de danspassen kan onthouden en uitvoeren. Wees nooit te hard voor uzelf. Sommige mensen leren nou eenmaal sneller dan anderen en anderen hebben weer wat langer nodig om een dansje te leren. 

 

Na verloop van tijd zal het vermogen om een dans te leren snel verbeteren. Door veel te oefenen met de danspassen zult u ook sneller ingewikkelder danspassen leren. Voor de beginners hebben wij dan ook een aantal filmpjes op onze site geplaatst om de basispassen snel onder de knie te krijgen.

 

 

Over danspassen en termen is ook op het internet veel informatie terug te vinden. We lichten er enkele uit op.

 

Een site met een prachtig overzicht van danstermen is bijvoorbeeld de site van de North Carolina Line Dancers. Hieronder een link naar hun site. U kunt daar een zeer uitgebreide pdf downloaden met danstermen. U kunt de pdf-file downloaden door te klikken op de printer boven in het scherm met de tekst "printversie".

 

 

 

 

Bent u meer op zoek naar een overzicht van de meest gebruikte danspassen. Dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de site van de Rio Grande Country & Linedanceclub. U kunt daar een pdf-file downloaden. Deze vindt u aan de rechterzijde van het scherm, onder het hoofdstukje "danspassen". Klik op het rode woord "deze" en de file wordt gedownload.